Fiskeforedlingsbedrift med lang historie

Edward Johnsen AS ble etablert i 1890, og har vært i kontinuerlig drift siden, og er dermed en av de eldste fiskeforedlingsbedriftene i Norge.

Be om pristilbud

Historien om Edward Johnsen AS

Firmaet ble omgjort til aksjeselskap i 1971. De første årene ble det hovedsakelig produsert saltfisk, og tørket klippfisk på bergene.

Senere, etter hvert som kommunikasjonene bedret seg, ble det også ferskfisk-pakking og tranproduksjon. I forbindelse med tranproduksjonen ble det også en tid laget en utendørsmaling som ble kalt Storm. Først etter 2. verdenskrig kom det elektrisk strøm hit ut i øyene, og da ble det bygd fryseri. Siden den gang har filet- og fiskematproduksjon vært våre viktigste produktgrupper. I 1966 ble det bygd bru til Langøy, og all transport som tidligere kun måtte skje med båt, ble mye enklere. Etter hvert som havbruksnæringen har utviklet seg, har produkt med laks- og ørret som råstoff stadig blitt viktigere.

Fakta

I dag kan produksjonen deles opp i 4 hovedgrupper:

1.     Storhusholdning
2.     Detalj
3.     Ferskfisk
4.     Lakseprodukt

1. og 2. er foredlede produkter som filet, koteletter og fiskemat i mange varianter til storhusholdnings- og butikkmarkedet. Vi leverer både frosne og kjølte produkter etter behov.

Hvor finner du oss?

Vi er lokalisert på Langøyneset i øykommunen Averøy i Møre og Romsdal. Sørover er det ca. 60 km til Molde. En kjører da over Atlanterhavsveien, distriktets største turistattraksjon. Denne veien ble åpnet i 1989. Nordover har vi forbindelse til Kristiansund N. Dit er det 33 km. Averøy kommune har ca. 5.600 innbyggere, og har en variert geografi med hav, fjorder, øyer, fjell, skog og mye dyrket mark. Fiskeri- og havbruksnæringen står sterkt i kommunen.

Ønsker du å kontakte oss?

Send oss gjerne en e-post eller ring oss på telefon 71 51 74 20

Kontakt oss