Storhusholdning

Torsk

Torsken er en ettertraktet fisk som finnes langs hele kysten vår. Det hvite fiskekjøttet kan tilberedes på utallige måter. Smaken er veldig nøytral slik at det tar lett til seg andre smaker.

Vis produkter»

Sei

I Norge lever seien langs hele kysten, og den trives best i friskt, salt vann. Seien er en stimfisk, og den opptrer ofte i store stimer bestående av omtrent jevnstore fisk. Fast litt mørkt kjøtt som er velsmakende. Fetere enn torsk.

Vis produkter»

Kveite

Kveita er den største av alle flyndrefiskene, med grå øyeside og hvit blindside. Som ung finnes den på kysten og på relativt grunt vann, mens store kveiter vanligvis holder til på 300 - 2.000 m dyp. Opptil 3 meter. Vekt opptil 300 kg. Kjøttet er meget velsmakende og hvitt og fast.

Vis produkter»

Rødspette

En flyndreart som lever bla i Norske farvann. Rødspetta er en høyrevendt flyndre som kjennes på den brune, glatte øyesiden med de mange rødaktige flekkene. Meget god matfisk. Rødspette er en svært god kilde til B12

Vis produkter»

Uer-Steinbit-Breiflabb

Uer regnes som en god matfisk. Kjøttet er fett og holder seg lenge ferskt, smaker best saltet. Steinbit er en lang og meget god, fast matfisk. Steinbit regnes som meget velsmakende. Breiflabb er en meget god matfisk med fast hvitt og velsmakende kjøtt.

Vis produkter»

Laks

Laks er en utrolig fin fisk med ett velsmakende rødlig kjøtt. En fet fisk. Det drives og stor oppdrettsvirksomhet av laks, med mye eksport til resten av Europa.

Vis produkter»

Reker

Det er den røde dypvannsreka som fangstes og omsettes hos oss. Skagerrak og til dels i Nordsjøen blir det trålet etter reker med mindre reketrålere.

Vis produkter»

Lutefisk-Klippfisk

Lutefisk er klassisk og velsmakende. Et must for mange i jula. Vår Klippfisk er saltet torsk. Navnet er opprinnelig kleppfisk, som betyr fisk som er lagt ut på svabergene og tørket. Brukes i blandt annet i Bacalao, som er vår regions "nasjonalrett".

Vis produkter»

Fiskemat

Vår fiskemat er velkjent over det ganske land. Vi legger stor vekt på god kvalitet i både råvarer og det ferdige produktet. Fiskemat er enkelt, sundt og godt.

Vis produkter»